Sosyal Medya

Coğrafyamız

HalepÂ’te muhalifler birleÅŸti

Rejim kuşatması altında bulunan Halep'te muhalif gruplar kendilerini feshederek ‘Halep Ordusu’ adı altında birleşti.



Halep'te 48 saatte ellerindeki toprakların yaklaşık yüzde 40'ını rejim ve PKK'nın Suriye kolu YPG'ye kaptıran muhalifler, altında savaştıkları farklı isim ve bayrakları bıraktı. Tüm gruplar, Halep Ordusu adı altında tek isim ve komuta içinde savaşacaklarını açıkladı. Yeni kurulan oluşumun genel komutanlığına Ebu Abdurrahman Nur, askeri komutanlığına ise Ebu Beşir Amara seçildi.

Muhalifler, bu adımda iki amaçlarının olduÄŸunu söylüyor. Birincisi, rejimin ve yanında savaÅŸan milislerin ilerleyiÅŸine karşı koymak. Ä°kincisi ise rejime destek verirken Rusya’nın kullandığı, "Terör grubu" olarak tanımladığı Åžam’ın Fethi Cephesi ile mücadele gerekçesini çökertmek.

Rusya, El Kaide örgütüyle baÄŸlantısını kopardığını açıklayan ve adını Åžam’ın Fethi Cephesi olarak deÄŸiÅŸtiren Nusra Cephesi’ni terör grubu olarak tanımlamış ve Halep’teki diÄŸer muhalif grupları bu yapıyla iliÅŸkilerini koparmaya çağırmıştı. 

Halep’te halk, uzun süreden beri muhalif gruplara "BirleÅŸin" çaÄŸrısını yapıyor ve bu amaçla protesto gösterileri düzenliyordu.

Son günlerde muhalifler ellerindeki en az 10 mahalleyi kaybetti. 


 
 
 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.